Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55
Extra informatie Wandelvakantie Oostenrijk

Wandelvakantie Oostenrijk

Wandelvakantie Oostenrijk 

Wandelen is de ideale manier om maximaal te genieten van al het moois dat de bergwereld te bieden heeft. In je eigen tempo loop je door alpenweides vol bloemen, over smalle bergpaden en door schilderachtige dorpjes. En dat alles tegen het decor van hoge, ruige bergtoppen. Krijg je ook al zin in een actieve wandelvakantie in de gezonde berglucht?

 

Wandelen in Oostenrijk met Berg en Meer Alpenvakanties

Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid gaan wandelen in Oostenrijk. Maar waarom zou je het vinden van geschikte routes en het boeken van comfortabele hotels niet overlaten aan de experts? Berg en Meer Alpenvakanties werkt nauw samen met gespecialiseerde partners. Wij hebben de mooiste wandelvakanties geselecteerd. Je hebt de keuze uit wandelreizen en wandelhotels.

Kijk hier voor alle wandelvakanties

Wandelrondreis of wandelhotel? 

Tijdens een wandelrondreis loop je in een aantal dagen een route door de bergen waarbij je overnacht in prachtig gelegen hotels. De bagage wordt elke dag naar het volgende hotel gebracht, zodat je alleen met een dagrugzak met daarin de noodzakelijke spullen op pad kunt. 

Bij een wandelhotel maak je verschillende wandeltochten vanuit het vaste hotel waar je de gehele vakantie verblijft. Zowel de rondreis- als wandelhotels liggen meestal in dorpen, het is dus mogelijk om na een dag wandelen nog gezellig een terrasje te pakken als je daar zin in hebt!

 

Tips voor wandelvakanties in Oostenrijk 

Wij bieden in samenwerking met het Tourismusverband diverse wandelvakanties met bagageservice aan in het mooie Saalachtal in Salzburgerland. Er zijn 5-, 7- en 8-daagse wandelrondreizen. In de rondreizen zitten vaak dagen waarop je kunt kiezen of je een relatief gemakkelijke route door het dal volgt of een meer uitdagende route door de bergen. 

 • Kijk hier voor wandelrondreizen in het Saalachtal

Breng je liever de hele vakantie door in één hotel om van daaruit prachtige wandeltochten te maken? Dan raden wij bijvoorbeeld hotel Jägerhof in Gerlos aan. Hotel Jägerhof is lid van Gerlos Berg Activ; naast wandelen kun je hier ook meedoen aan andere activiteiten, zoals mountainbiken en bergwellness.  

 

Huttentocht in Oostenrijk: ook bij Berg en Meer Alpenvakanties

In het aanbod vind je ook huttentochten in Oostenrijk. Tijdens een huttentocht loop je in een aantal dagen een route door de bergen waarbij je overnacht in prachtig gelegen berghutten. De eerste en laatste nacht verblijf je in een comfortabel hotel. Dagelijks loop je zo’n vier tot zes uur, soms kun je de tocht verlengen met één of twee uur. 

Vanzelfsprekend is de route goed bewegwijzerd, zodat je de tocht op eigen gelegenheid kunt lopen. De huttentochten zijn verzorgd op basis van halfpension. Er zijn huttentochten van verschillende niveaus, dus voor elke bergwandelaar is er een geschikte tocht.