Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55
Extra informatie Wandelvakantie Oostenrijk

Wandelvakantie Oostenrijk

Wandelvakantie Oostenrijk 

Wandelen is de ideale manier om maximaal te genieten van al het moois dat de bergwereld te bieden heeft. In uw eigen tempo loopt u door alpenweides vol bloemen, over smalle bergpaden en door schilderachtige dorpjes. En dat alles tegen het decor van hoge, ruige bergtoppen. Krijgt u ook al zin in een actieve wandelvakantie in de gezonde berglucht?

 

Wandelen in Oostenrijk met Berg en Meer Alpenvakanties

U kunt natuurlijk op eigen gelegenheid gaan wandelen in Oostenrijk. Maar waarom zou u het vinden van geschikte routes en het boeken van comfortabele hotels niet overlaten aan de experts? Berg en Meer Alpenvakanties werkt nauw samen met gespecialiseerde partners. Wij hebben voor u de mooiste wandelreizen geselecteerd. U heeft de keuze uit wandelrondreizen en -standplaatsvakanties.

Kijk hier voor alle wandelvakanties

Wandelrondreis of wandelstandplaats? 

Tijdens een wandelrondreis loopt u in een aantal dagen een route door de bergen waarbij u overnacht in prachtig gelegen hotels. De bagage wordt elke dag voor u naar het volgende hotel gebracht, zodat u alleen met een dagrugzak met daarin de noodzakelijke spullen op pad kunt. 

Bij een standplaatsvakantie maakt u verschillende wandeltochten vanuit het vaste hotel waar u de gehele vakantie verblijft. Zowel de rondreis- als standplaatshotels liggen meestal in dorpen, het is dus mogelijk om na een dag wandelen nog gezellig een terrasje te pakken als u daar zin in heeft.

 

Tips voor wandelvakanties in Oostenrijk 

Wij bieden in samenwerking met het Tourismusverband diverse wandelvakanties met bagageservice aan in het mooie Saalachtal in Salzburgerland. Er zijn 5-, 7- en 8-daagse wandelrondreizen. In de rondreizen zitten vaak dagen waarop u kunt kiezen of u een relatief gemakkelijke route door het dal volgt of een meer uitdagende route door de bergen. 

 • Kijk hier voor wandelrondreizen in het Saalachtal

Brengt u liever de hele vakantie door in één hotel om van daaruit prachtige wandeltochten te maken? Dan raden wij hotel Jägerhof in Gerlos of Hotel Auren in St. Johann (Zuid-Tirol) aan. Hotel Jägerhof is lid van Gerlos Berg Activ; naast wandelen kunt u hier ook meedoen aan andere activiteiten, zoals mountainbiken en bergwellness. Vanuit Hotel Auren maakt u met een groep elke dag een andere wandeling onder leiding van een ervaren gids. 

Kijk hier voor wandelen vanuit hotel Jägerhof in Gerlos - Tirol

Kijk hier voor wandelen vanuit hotel Auren in St. Johann - Zuid-Tirol (nog niet beschikbaar voor 2023)