Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Ost-Tirol

Ontdek 2 accommodaties

Vakantie in Ost-Tirol

Ost-Tirol is een bijzondere regio in Oostenrijk. De regio behoort tot de deelstaat Tirol, maar ligt zuidelijker. Ost-Tirol wordt van Tirol gescheiden door het Salzburgerland en een deel van Italië. De regio heeft als bijnaam ‘Dak van Europa’, een verwijzing naar de vele hoge bergen die in dit gebied liggen. Een vakantie in Ost-Tirol is een aanrader voor natuurliefhebbers en bergsporters. Er zijn maar liefst 266 bergen met een hoogte boven de 3.000 meter, het grootste deel daarvan ligt in het Nationaal Park Hohe Tauern. Op de grens van Ost-Tirol en Karinthië vindt u ook de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner (3.798 meter).  Ook de op vier na hoogste berg de Grossvenediger (3.666 meter) ligt in Ost-Tirol.

 

Zomervakantie in Ost-Tirol 

Een zomervakantie in Ost-Tirol is genieten van het overweldigende berglandschap. Dat kan bijvoorbeeld te voet of op de fiets. Met 2900 kilometer aan wandelpaden is het niet vreemd dat Ost-Tirol zeer geliefd is bij (berg)wandelaars. Maar ook mountainbikers wanen zich hier in het paradijs; zij hebben in deze regio 1080 kilometer aan mountainbikepaden tot hun beschikking. Door de ligging aan de zuidkant van de Alpen kent Ost-Tirol bovendien een aangenaam klimaat met zonnige zomers. De regiohoofdstad Lienz ademt mede daardoor een mediterrane sfeer. 

 

Ost-Tirol: het andere Tirol 

Ook al maakt Ost-Tirol onderdeel uit van de deelstaat Tirol, het is er toch duidelijk anders dan in de rest van Tirol. In Ost-Tirol wordt het leven bepaald door de aanwezige bergen en de natuur. Deze regio is nog niet ontdekt door het massatoerisme, daardoor is het er heerlijk rustig en zijn de dorpen en stadjes nog echt authentiek. 

 

Zoeken per gebied

Defereggental 1 accommodatie
Pustertal 1 accommodatie

Uitgelichte accommodaties

Hotel Alpenhof
St. Jakob in Defereggen - Oostenrijk
Hotel Alpenhof is zonnig gelegen aan de rand van St. Jakob in Defereggen. Met een heerlijk uitzicht over...
v.a. € 75 p.n.p.persoon Bekijken
Alpenhotel Weitlanbrunn
Sillian - Oostenrijk
Het Alpenhotel Weitlanbrunn ligt idyllisch tegen de bosrand bij Sillian. Geniet hier van de Zuidtiroler...
v.a. € 70 p.n.p.persoon Bekijken