Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Ischgl

Ontdek 4 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Ischgl

Ischgl is de belangrijkste plaats van het Paznauntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het is een echte toeristische hotspot, zeker in het wintersportseizoen. Het dorp telt ongeveer 1600 inwoners en ligt op een heuvel in het dal bij het punt waar de riviertjes Fimbabach en Trisanna samenvloeien. Heel vroeger, in de 9e eeuw, was de heuvel het middelpunt van een meer. Een eiland dus en daar komt de naam Ischgl (dat eiland betekent) vandaan. Ischgl is een dorp met een luxe uitstraling: er zijn veel winkels en restaurants, zeker in het duurdere segment. 

 

Actieve zomervakantie in Ischgl

Ischgl mag dan vooral bekend zijn van de wintersport, wist je dat het er in de zomer ook allesbehalve saai is? Het hele jaar door worden er veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Dat maakt Ischgl tot een perfecte bestemming voor een actieve zomervakantie. 

Wandelen 

Vanuit Ischgl heb je direct aansluiting op een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Er zijn tal van wandelroutes uitgezet, waaronder de populaire Schmugglerrunde. Andere mooie wandelingen in de directe omgeving van Ischgl zijn: 

Erlebniswanderweg Ischgl-Idalp: een gemakkelijke wandeling van 7,2 kilometer die met name leuk is voor gezinnen met kinderen vanwege de vele rustplaatsen waar ook het nodige te zien en te doen is. Met de Silvrettabahn bereik je bergstation Idalp op 2.317 meter. Vanaf hier volg je de bordjes ‘Erlebniswanderung Idalp-Ischgl’ naar het Vider Truja Park en het middelstation van de Silvretta- en Fimbabahn. Hier begint de Walk of Lyrics langs plekken die in het teken staan van artiesten die bij de legendarische Top op the Mountain concerten hebben opgetreden. Hoogtepunten tijdens deze wandeling zijn de beide hangbruggen over de Kitzlochschlucht die je onderweg passeert. 

Rauhe Kopf: deze middelzware wandeling van 10,4 kilometer brengt je naar de huisberg van Ischgl, de Rauhe Kopf. De route begint bij het dalstation van de Silvrettabahn in Ischgl. Je loopt langs de kerk richting het middelstation van de Silvrettabahn. Een steil pad door het bos leidt naar de Tschamatschkopf (2.145 meter) en nog verder omhoog naar de top van de Rauhe Kopf (2.478 meter). Dan volgt de afdaling via Äusseres Bergli en door het bos naar het dorpje Mathon. Vanuit hier kun je met de bus terug naar Ischgl. 

Friedrichshafener Hütte en Georg Prasser Weg: een middelzware wandeling van 13,5 kilometer die begint bij de parkeerplaats van de Friedrichshafener Hütte tussen Ischgl en Galtür. Kies vanaf de parkeerplaats voor de kortere weg die je in circa 2 uur naar de Friedrichshafener Hütte brengt. Het is mogelijk om hier te overnachten. Vanaf de berghut volg je de bordjes Georg Prasser Weg. Je loopt over een steil pad naar de Schafbichljoch en vervolgens naar de nog hogere Vertinepleiskopf (2.705 meter). Daar begint de afdaling richting de Muttenjoch en Friedrichshafener Weg. Vanaf hier kun je te voet of met de wandelbus terug naar het beginpunt. 

Mountainbiken

De omgeving van Ischgl is een eldorado voor liefhebbers van mountainbiken. In de Silvretta Arena vind je 752 kilometer aan trails voor mountainbikers van alle niveaus. Met maar liefst 37 routes is er keuze genoeg voor elke mountainbiker. 

Paragliden

In een dorp dat bol staat van de -sportieve- activiteiten mag paragliden niet ontbreken. Voor een tandemvlucht kun je terecht bij Twin Fly in Mathon. Zij bieden drie vluchtmogelijkheden aan, variërend van 20 minuten voor beginners tot een uur voor mensen die al enige ervaring hebben met paragliden. 

Raften

Raften is een van de populairste zomeractiviteiten in Tirol en kan ook in het Paznauntal. Onder meer het bedrijf H2O Adventure verzorgt raftingtochten voor beginners, gevorderden en families met kinderen. 

 

Tips voor je vakantie in Ischgl

Wij geven je graag alvast wat tips voor een onvergetelijke vakantie in Ischgl:  

Ischgl SkyFly: voor mensen die over stalen zenuwen beschikken en een uitdaging niet uit de weg gaan. Aan een 2 kilometer lange stalen kabel raas je met een snelheid die op kan lopen tot 85 kilometer per uur door het Kitzlochravijn. 

Adventure Stage: het ideale uitstapje in de bergen voor gezinnen. Vanaf het middelstation van de Fimba- en Silvrettabahn volg je de bordjes. Het pad leidt naar de idyllisch gelegen Schwarzwassersee en de iets verderop gelegen Pardatschersee. Hier is een mooie picknickplek met verschillende speeltoestellen waarop de kinderen zich uit kunnen leven, zoals: klimtorens, een slackline parcours en een boulderwand. 

Silvretta Spa: valt het weer tegen of juist mee? Dan is een bezoek aan de Silvretta Spa een goed idee. Je vindt hier een overdekt en verwarmd zwembad, diverse sauna’s met koude dompelbaden, zonnebanken en relaxruimtes. Ook geschikt voor mooie dagen met een heerlijk buitenzwembad.

Alpinarium Galtür: het naburige dorp Galtür werd in 1999 getroffen door een grote lawine waarbij 31 mensen, onder wie 6 Nederlanders, om het leven kwamen. In het Alpinarium is een kleine tentoonstelling gewijd aan deze ramp. Daarnaast is er een indoor klimwand waar je kunt leren klimmen en boulderen onder leiding van ervaren berggidsen. 

Silvretta Hochalpenstrasse: deze bekende bergpas, die de verbinding vormt tussen de deelstaten Tirol en Vorarlberg, moet je een keer hebben gereden tijdens je vakantie in het Paznauntal. Stop dan ook even bij de Silvretta Stausee voor een wandeling rond het meer met adembenemend uitzicht op de omringende bergen. 

 

Uitgelichte accommodaties

Alpenhotel Ischglerhof
Ischgl - Oostenrijk
Het Alpenhotel Ischglerhof in Ischgl heet je van harte welkom in het hart van het Paznauntal. Comfortabe...
v.a. € 133 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Tannenhof
Ischgl - Oostenrijk
Hotel Tannenhof ligt 3,5 km voor Ischgl in het Paznauntal en is in een moderne alpinestijl ingericht. He...
v.a. € 77 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Sonne
Ischgl - Oostenrijk
Hotel Sonne in Ischgl combineert traditie met comfort en een warme sfeer. Lounge, grote lobby, vinotheek...
v.a. € 126 p.n.p.persoon Bekijken
Hotel Tanzer
Ischgl - Oostenrijk
Hotel Tanzer is een comfortabel hotel aan de rand van Ischgl. Fijne kamers en zeer ruime familiekamers e...
v.a. € 47 p.n.p.persoon Bekijken