Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Nauders

Ontdek 4 accommodaties, 1 tip en 1 aanbieding.

Vakantie in Nauders

Nauders ligt op een hoogte van 1.394 meter in het Oberinntal, in een wat meer afgelegen deel van Tirol. Het dorp telt ruim 1500 inwoners en ligt op slechts 5 kilometer afstand van de Italiaanse grens. Even ten zuiden van Nauders loopt de Reschenpas, een bergpas die Tirol met de regio Vinschgau in Zuid-Tirol verbindt. Ook het drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Zwitserland bevindt zich in de buurt van Nauders. Schloss Naudersberg is de blikvanger van het dorp. Dit imposante kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd. In Schloss Naudersberg zijn tegenwoordig een café, een museum en twee vakantieappartementen gevestigd. 

 

Actieve zomervakantie in Nauders

De hoge bergtoppen en groene alpenweides die het dorp Nauders omringen, lenen zich uitstekend voor een actieve zomervakantie. Maak lange wandelingen door de bergen of uitdagende tochten op de mountainbike. Na zo’n dag in de zuivere berglucht is een bezoek aan het knusse centrum van Nauders een goed idee. In de smalle, hellende straatjes vindt u tal van restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. 

Wandelen 

Nauders is met ruim 300 kilometer aan gemarkeerde wandel- en bergpaden een echte wandelbestemming. In de directe omgeving van het dorp beginnen verschillende wandelroutes. Wij geven u alvast enkele tips:

Almwanderweg: deze 7,4 kilometer lange route begint bij het bergstation van de Bergkastel gondelbaan. Over bloeiende alpenweides en door het bos loopt u via de Stieralm en Lärchenalm terug naar het dalstation van de Bergkastelbahn in Nauders. Onderweg komt u activiteiten en ‘hindernissen’ tegen die geschikt zijn voor jong en oud. Deze wandeling is dan ook een aanrader voor gezinnen.

Historische wandeling Sellesköpfe: deze wandeling begint bij de Lochmühle en eindigt na 7,5 kilometer bij het dalstation van de Mutzkopf. Vanaf de Lochmühle volgt u eerst wegnummer 1 en vervolgens nummer 2 naar de Sellesköpfe. Vlak voor de top van de Sellesköpfe leidt een pad naar het uitzichtpunt met een fantastisch uitzicht op de Finstermünz en Bergkastel. Als u de top van de Sellesköpfe bent gepasseerd, loopt u via de Zettler Alm en langs de grotten uit de Eerste Wereldoorlog richting de Schöpfwarte en Norbertshöhe. Van hieruit volgt u wegnummer 1 terug naar Nauders. 

Mataunkopf: dit is een lange route van 15,7 kilometer in de categorie zwaar voor geoefende bergwandelaars. De route voert voor een deel over de bergkam. Onderweg worden uw inspanningen beloond met prachtige vergezichten. De route begint bij het bergstation Bergkastel en loopt via de wegnummers 20a, 20 en 32 naar de Mataunkopf (2895 meter). Bij de afdaling komt u langs de oude tolhut en door het rustige Saletzdal (wegnummer 21). Dan over wegnummer 23 naar de Piengalm en via 19a terug naar het beginpunt. 

Mountainbiken

Mountainbiken in drie landen over maar liefst 2000 kilometer aan trails, dat kan in de omgeving van Nauders. Dit gebied is een paradijs voor iedereen die graag fietst. Niet alleen voor mountainbikers, maar ook met een racefiets of een E-bike is het volop genieten geblazen. Wat dacht u van een dagje fietsen met een ontbijt in Oostenrijk, lunch in Zwitserland en een diner in Italië? Tijdens uw vakantie in Nauders kan dat. 

Paragliden, canyoning, raften

Voor al deze spectaculaire activiteiten moet u bij de Outdoorclub in Nauders zijn. Zij organiseren tandemvluchten, diverse canyoningroutes (minimumleeftijd 6 jaar) en raftingtours. Uiteraard onder begeleiding van deskundige, gediplomeerde gidsen. Er is een familietour voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar en een tour door de Tösner Schlucht voor volwassenen en tieners vanaf 14 jaar. 

 

Tips voor uw vakantie in Nauders

Nauders is een topbestemming voor natuurliefhebbers die van een actieve vakantie in de buitenlucht houden. Wij geven graag nog wat tips voor leuke uitstapjes tijdens uw vakantie in Nauders:  

Erlebniswelt Goldwasser: goudwassen op 2.180 meter hoogte, wie wil dat nu niet? Bij het panoramarestaurant op de Bergkastel (bereikbaar met de gondelbaan) bevindt zich een speelpark dat in het teken staat van water en goud zoeken. Er is een waterspeeltuin, een themawandeling en natuurlijk kunnen kinderen er zelf hun geluk beproeven bij het goudwassen.

Freibad Pfunds: het verwarmde openluchtzwembad in Pfunds is een heerlijke plek om een warme dag door te brengen. Het bad is geopend vanaf eind mei tot begin september. U vindt er een wedstrijdbad met een lengte van 33 meter, een peuterbad, grote ligweide en een beachvolleybalveld. 

Reschensee: zwemmen kan ook in het kunstmatig aangelegde stuwmeer de Reschensee. Het meer is bekend van de kerktoren die boven het water uitsteekt. De toren hoorde vroeger bij de kerk van Alt-Graun, het oude centrum van het dorp Graun dat bij de aanleg van het meer onder water werd gezet. Naast zwemmen kunt u er andere watersporten beoefenen, zoals: surfen, zeilen en kitesurfen. Ook is het mogelijk om een rondvaart te maken over de Reschensee.

Fort Altfinstermünz: dit middeleeuwse fort en voormalige grens- en douanestation is gebouwd op een rotswand aan de oever van de Inn bij de Finstermünzkloof. In het fort is onder meer een museum gevestigd waar u alles te weten komt over de spannende tijd van de ridders en smokkelaars. Bezoek ook de geheime rotspassages, de natuurlijke grot, de kapel en de Klausenturm met de houten brug. 

Klettergarten Nauders: een sportieve uitdaging voor jong en oud. Op een rotswand tegenover de vesting Nauders zijn meer dan 50 klimroutes uitgezet. De routes variëren van eenvoudig tot zwaar en zijn zowel voor beginners als geoefende klimmers. 

Draussen.Hausen: een spannende avondwandeling in het bos, een insectensafari, leren bergbeklimmen, mountainbiken of raften? Het zijn zomaar wat voorbeelden uit het activiteitenprogramma Draussen.Hausen dat in de zomermaanden op werkdagen wordt aangeboden. Er is een programma voor kinderen van 4 tot 10 jaar en voor tieners van 10 tot 16 jaar. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Nauders Tourismus. 

 

Uitgelichte accommodaties

Gasthof Kristall
Nauders - Oostenrijk
Gasthof Kristall in Nauders heeft een fijne Oostenrijkse, ongedwongen sfeer. Het restaurant heeft een...
v.a. € 40 p.n.p.persoon Bekijken
Appartements Kristall
Nauders - Oostenrijk
Appartements Kristall ligt heerlijk rustig aan de rand van Nauders en biedt u een voordelig...
v.a. € 73 p.n.p.unit Bekijken
Hotel Regina
Nauders - Oostenrijk
Hotel Regina ligt aan het wandelgebied van Nauders. Heerlijk uitgebreid ontbijten en dan de...
v.a. € 59 p.n.p.persoon Bekijken
Mein Almhof
Nauders - Oostenrijk
Hotel Mein Almhof in Nauders is een heerlijk comfortabel hotel voor een actieve vakantie. Op het dak lig...
v.a. € 80 p.n.p.persoon Bekijken