Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Maria Alm

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Maria Alm

Maria Alm ligt in Urslautal in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Het dorp bevindt zich aan de voet van een kalksteengebergte met de naam Steinernen Meer. De Hochkönig is met zijn 2.941 meter de hoogste top van dit gebergte. Kenmerkend voor Maria Alm is de 83 meter hoge kerktoren. Daarmee beschikt het dorp over de hoogste kerktoren van het Salzburgerland. Vakantie in Maria Alm is vakantie op een historische plek: aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vond in Gasthof Moserwirt het overleg plaats tussen de Duitse officieren in de omgeving en de Amerikanen over de capitulatie. 

 

Actieve zomervakantie in Maria Alm

De regio Hochkönig, waar Maria Alm ligt, staat bekend als een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en E-bikers. Hier zijn genoeg mogelijkheden voor een actieve zomervakantie. Zo zijn er verschillende wandelroutes uitgezet: van speciale kruidenwandelingen tot langeafstandsroutes en belevenispaden voor families met kinderen. Mountainbikers kunnen zich uitleven op uitdagende trails in de bergen en voor de E-bikers zijn er zelfs oplaadpunten op de almen aangelegd. Voor liefhebbers van golf is er een prachtige golfbaan op de hoogvlakte tussen Maria Alm en Saalfelden. 

Wandelen 

In de omgeving van Maria Alm vindt u 340 kilometer aan wandelpaden die allemaal duidelijk worden aangegeven. Daarom is het dorp een ideaal vertrekpunt voor langere of korte routes. Wij geven u graag enkele suggesties voor een fijne wandeling:

Natrunrundweg: deze 4 kilometer lange route is ook geschikt voor kinderen. Vanuit Maria Alm gaat u met de Natrungondelbaan omhoog naar het bergstation. Van hieruit volgt een licht stijgend pad (nr. 401A) naar de top van de Natrun die u na circa 20 minuten bereikt. Hier heeft u een schitterend uitzicht op de Prinzensee. U vervolgt de route richting de Jufenalm. Via pad nr. 26A loopt u terug naar de Grammlergut. Van hieruit is het slechts enkele minuten lopen naar het bergstation van de Natrunbahn. 

Moserrundweg: een middelzware wandeling van 6,6 kilometer. De route begint en eindigt in het centrum van Maria Alm. Van hieruit volgt u pad nr. 401A naar de Forsthofbrug en loopt u verder via pad nr. 23 naar Rohrmoos. Dan omhoog langs boer Kraller (Krallerbauer) en linksaf naar de Liebmannhof en Griessbachwinkl. Over pad nr. 401A loopt u langs de Griessbach terug naar Maria Alm.  

Wandeling Kronreith-Hochreith-Kronreith: een korte middelzware wandeling van 3,3 kilometer met een geweldig uitzicht op de berg Sommerstein. De wandeling begint en eindigt bij Gasthaus Kronreith in Maria Alm. U volgt pad nr. 22 naar Hochreith. Vanaf het hoogste punt leidt een smal bospad naar pad nr. 21. Daar slaat u linksaf en volgt u een bospad naar het hoogveen (Hochmoor) met zijn unieke flora en fauna. Vanaf het hoogveen loopt u via de bosweg terug naar het beginpunt.

Mountainbiken

Ook mountainbikers kunnen in Maria Alm prima uit de voeten. Er zijn meer dan 20 routes uitgezet, waaronder een paar nieuwe. De flowtrail Flow One is zo’n nieuwe route. Op een traject van ruim 2 kilometer gaat het 285 meter omhoog door het bos en over de alpenweides. 

Paragliden

Paragliden is een geliefde bezigheid in de regio Hochkönig. Nabij Maria Alm zijn meerdere start- en landingsplekken. Voor een tandemvlucht of een cursus om zelf te leren vliegen kunt u terecht bij Airstar in Saalfelden.

Klimmen 

Met de imponerende rotsformaties van het Steinernen Meer binnen handbereik trekt Maria Alm veel bergbeklimmers. Het Steinernen Meer kan zich meten met populaire klimgebieden, zoals Arco in Italië en Chamonix in Frankrijk. Zeker de top van de Hochkönig is een geliefd klimdoel. Er is een grote variëteit aan routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Zowel beginnende als ervaren klimmers vinden hier altijd een uitdaging.  

 

Tips voor uw vakantie in Maria Alm

In Maria Alm genieten zowel fanatieke (berg)sporters als gezinnen van een heerlijke zomervakantie. Wij geven u graag alvast wat tips voor uw vakantie in Maria Alm: 

Erlebnisbad Sommerstein: een heerlijke plek voor jong en oud om een warme zomerdag door te brengen. Er is een groot buitenbad met onder meer een 40 meter lange waterglijbaan, diverse waterattracties zoals een stroomversnelling en een kinderzwembad. Vanaf de ligweide heeft u een prachtig uitzicht op de bergen.

Golfcourse Urslautal: golfliefhebbers mogen deze 18 holesgolfbaan zeker niet overslaan. Golfen op misschien wel de mooist gelegen golfbaan van de Alpen, welke golfer wil dat nou niet?

Geocaching: steeds meer mensen raken verslingerd aan deze moderne vorm van schatzoeken. Probeer het ook eens. Bij het Tourismusverband Maria Alm zijn schatkaarten verkrijgbaar en kunt u gratis de benodigde gps-ontvangers lenen. Hiervoor wordt wel een borgsom gevraagd. 

Zomerrodelbaan Saalfelden: op de Biberg in Saalfelden bevindt zich een 1,6 kilometer lange rodelbaan met 61 bochten. Dat is gegarandeerd plezier voor jong en oud! Bij regenachtig weer is de rodelbaan gesloten. 

Waldrutschenpark: uw kinderen zullen dit park fantastisch vinden. Vijf verschillende glijbanen, in lengte variërend van 25 tot 50 meter, zorgen voor een supersnelle afdaling naar het dal. Het Waldrutschenpark ligt op de Prinzenberg Natrun waar nog meer leuke attracties zijn, zoals: een klimpark, een belevenispad door het bos en minigolf. 

 

Uitgelichte accommodaties

Landgasthof Almerwirt
Maria Alm - Oostenrijk
Landgasthof Almerwirt ligt bij het centrum van Maria Alm en kent een 500 jaar lange lange traditie en...
v.a. € 38 p.n.p.persoon Bekijken
Familien- und Sporthotel Marco Polo Club Alpina
Maria Alm - Oostenrijk
Hotel Marco Polo Alpina in Maria Alm is een heerlijk hotel voor een familie- of actieve vakantie. Het...
v.a. € 63 p.n.p.persoon Bekijken