Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Langenfeld

Ontdek 2 accommodaties, 0 tips en 1 aanbieding.

Vakantie in Längenfeld

Längenfeld is een dorp midden in het Ötztal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dorp telt ruim 4700 inwoners en is door de aanwezigheid van diverse bedrijven en scholen ook de belangrijkste plaats in het Ötztal. Toeristen weten Längenfeld zowel in de zomer als in de winter te vinden. Het is een authentiek en sfeervol dorp met typisch Oostenrijkse huizen. Bovendien staat Längenfeld door de aanwezigheid van het uitgebreide spa- en wellnesscomplex Aqua Dome bekend als het enige kuuroord in Tirol. 

 

Actieve zomervakantie in Längenfeld

Längenfeld is een ideale zomervakantiebestemming voor buitensporters, natuurliefhebbers en gezinnen. De groene omgeving met dennenbossen en steile berghellingen nodigt uit tot het maken van prachtige wandelingen. Aangezien Längenfeld in het breedste deel van Ötztal ligt, kun je hier ook prima fietsen en natuurlijk mountainbiken. Voor wie op zoek is naar een uitdaging op hoogte zijn er 2 klettersteigen en 7 klimgebieden met in totaal maar liefst 200 kilometer aan klimroutes. 

Wandelen 

 Wandelen is een geliefde activiteit in Längenfeld. Je vindt er 150 kilometer aan wandelpaden. Het plaatsje Gries, gelegen net boven Längenfeld op een hoogte van 1.600 meter, is hét wandeldorp van het dal. Zin in een mooie wandeling? Hier zijn alvast drie suggesties:

Tauferbergwald en Hoher Stein: deze gemakkelijke wandeling van 3,4 kilometer begint en eindigt bij parkeerplaats Lehen in Niederthai. Sla na circa 50 meter linksaf het brede bospad in tot je bij een kruising komt (links naar Wiesle en rechts naar Wolfsegg). Wandel verder over het bospad tot je het einde bereikt en het pad overgaat in een smal wandelpad (Tauferbergrunde). Volg de bordjes ‘Hohen Stein’, het pad leidt langs een klimpark. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over Längenfeld. Voor de terugweg vervolg je het pad en wandel je verder over de kleine Tauferbergrundgang naar Mauslesattel en tenslotte Niederthai. 

Hochalmen Wanderweg Längenfeld – Huben: een middelzware rondwandeling van 12,5 kilometer. Vanaf het startpunt in Huben/Mühle leidt een bospad richting de Polltalalm. Sla na een paar minuten lopen af naar de Ötztaler Hochalmenweg. Volg dit pad tot kort voor de Polltalalm. Hier kun je even uitrusten voordat je het pad achter de berghut naar de Breitlehnalm neemt. Dit pad voert door weides begroeid met alpenrozen, bosbessen en vossenbessen. Vanaf de Breitlehnalm daal je via een steil wandelpad weer af naar Huben. 

Gamskogel: aan het eind van deze zware route van 4,5 kilometer (heen en terug dus 9 kilometer) word je beloond met een geweldig uitzicht vanaf de top van de 2.813 meter hoge Gamskogel. De route begint op de parkeerplaats aan het eind van het dorp Gries. Loop achter de parkeerplaats enkele meters bergafwaarts en steek de houten brug over om aan de andere kant van de Fischbach te komen. Voorbij de Tiroler Hütte begint de steile klim naar de Nisslalm. Volg het smalle pad dat zich in steile haarspeldbochten door het bos omhoog slingert. Bij de Nisslalm vervolg je de wandeling over het pad achter de alm. Eerst licht stijgend over alpenweides en dan weer steil omhoog over granieten platen die zijn beveiligd met voetsteunen en korte stalen kabels. Vervolgens loop je verder over met gras begroeide bergkammen naar de oostelijke bergkam. Van hieruit duurt de beklimming van de top over rotsachtig steil terrein nog circa een uur. Terug naar Gries via dezelfde route. 

Mountainbiken

Het Ötztal is met 850 kilometer aan routes een walhalla voor mountainbikers. Alleen al bij Längenfeld vind je 14 afwisselende en goed gemarkeerde mountainbikeroutes. Er zijn prachtige routes die naar gezellige berghutten en mooie bergmeren leiden. Ook handig: met een geldig buskaartje kun je je fiets gratis meenemen bij 15 haltes van de lijnbus verspreid over het dal. En uiteraard kan de fiets ook (tegen betaling) mee in diverse kabelbanen.

Paragliden

Paragliden is op meerdere plekken in het Ötztal mogelijk. Het dichtstbijzijnde start- en landingspunt vanuit Längenfeld is het middenstation van de Gaislachkogelbahn in Sölden. Er zijn verschillende aanbieders van tandem- en solovluchten (voor de geoefende paragliders). Kenmerkend voor paragliden in het Ötztal is de vlieghoogte die op kan lopen tot 3.000 meter.

Raften 

Liefhebbers van (wild)watersporten zoals raften kunnen zich uitleven in de Imster Schlucht en op de Ötztaler Ache. Wist je dat de Imster Schlucht tot de drukst bevaren rivierdelen in Europa behoort? Dit traject is vooral geschikt voor beginnende rafters. Ervaren rafters vinden genoeg uitdaging op de Ötztaler Ache. Een avontuurlijke tocht boek je bij een van de vele outdoorbedrijven in het Ötztal.

 

Tips voor je vakantie in Längenfeld

Welke activiteiten en uitstapjes kun je doen tijdens je vakantie in Längenfeld? Hierbij enkele tips:

Aqua Dome – Tirol Therme Längenfeld: als je in het Ötztal verblijft, mag een bezoek aan dit futuristisch ogende spa- en wellnesscomplex niet ontbreken. Je vindt er 12 binnen- en buitenbaden, een zoutwaterbassin met muziek en lichteffecten en een 25 meter lang sportbad. Het hart van het complex wordt gevormd door een kristalvormige thermische koepel met 2 baden gevuld met thermaal water met een temperatuur van 34 en 36 graden. Er is een speciaal kindergedeelte en op vrijdag kun je tot middernacht baden in het maanlicht. 

Hangbrug Längenfeld: Brand en Burgstein zijn twee almen hoog boven het dal. Ze worden met elkaar verbonden door een spectaculaire 220 meter hoge en 83 meter lange hangbrug over de Maurer Rinne. Durf jij erover? Voor honden is er een speciaal ondoorzichtig pad aangelegd op de brug. De wandeling naar de beide almen en over de hangbrug duurt ongeveer drie uur en is geschikt voor kinderen. 

Naturpark Haus Längenfeld: van houtsnijwerk tot moderne technologie, zoals touchscreens en VR-brillen; op alle mogelijke manieren kunnen geïnteresseerde bezoekers in dit markante gebouw kennismaken met de unieke flora en fauna van het Ötztal. Voor kinderen is er een speciale quiz. In het gebouw vind je ook een winkel waar streekproducten worden verkocht en een bibliotheek. 

Ötzi-Dorf in Umhausen: in dit openluchtmuseum kun je zien hoe de mensen 5000 jaar geleden, in de tijd van Ötzi, hebben geleefd in het Ötztal. In workshops leer je onder meer vuur te maken met stenen, boogschieten en hoe brood smaakt dat is gebakken volgens een oeroud recept. Tip: combineer een bezoek aan het openluchtmuseum met een bezoek aan het naastgelegen roofvogelpark. Daarvoor zijn speciale combikaarten verkrijgbaar.

Stuibenfall in Umhausen: met een hoogte van 159 meter is dit de grootste waterval van Tirol. Via een trap met circa 700 treden en een hangbrug bereik je het startpunt van de waterval in Niederthai. Onderweg zijn uitkijkplatforms met een prima zicht op de brullende watermassa. 

Pit-Pat en Minigolfbaan Längenfeld: een ochtend of middag minigolfen met het gezin is altijd leuk. In Längenfeld kun je ook Pit-Pat proberen. Dat is een combinatie van biljart en minigolf. Test je behendigheid op de speciale Pit-Patbaan met lastige obstakels.

 

Uitgelichte accommodaties

Hotel Aqua Dome
Langenfeld - Oostenrijk
Hotel Aqua Dome in Längenfeld ligt heerlijk rustig, middenin de bergwereld van de Ötztaler...
v.a. € 250 p.n.p.persoon Bekijken
first mountain Hotel Ötztal
Langenfeld - Oostenrijk
Het First Mountain Hotel Ötztal ligt in het kleine dorp Gries bei Längenfeld in een zijdal van...
v.a. € 80 p.n.p.persoon Bekijken