Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Oberammergau

Ontdek 0 accommodaties, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Oberammergau

Oberammergau is een sfeervol dorp in het zuiden van Duitsland. Het gezellige plaatsje ligt op een hoogte van 835 meter in de Ammergauer Alpen (Beieren). Oberammergau telt circa 5300 inwoners en staat bekend om zijn kunst en cultuur. Er zijn veel musea en kunstgalerieën en op de huizen prijken de mooiste muurschilderingen. Al eeuwenlang voeren de dorpsbewoners om de tien jaar de beroemde Passiespelen op. Geniet van een heerlijke vakantie in het historische Oberammergau. 

 

Actieve zomervakantie in Oberammergau

Voor een actieve zomervakantie kun je prima in Oberammergau terecht. Wij zetten de sportieve mogelijkheden in de Ammergauer Alpen graag op een rij. 

Wandelen 

Wandelaars kunnen in Oberammergau en omgeving hun hart ophalen. Het gebied kent uitstekende wandelmogelijkheden voor jong en oud. Enkele mooie routes vanuit Oberammergau zijn: 

Wiesmahdweg: een 12 kilometer wandelroute van Oberammergau naar Bad Kohlgrub. De route voert langs de zonzijde van het Ammertal en is geschikt voor minder geoefende wandelaars. Onderweg passeer je vele uitzichtpunten.

Sonnenweg: een 13 kilometer lange, kindvriendelijke wandelroute door het Graswangtal naar het sprookjesachtige Schloss Linderhof. 

Kolbensattelhütte: een kortere wandeling van 6 kilometer naar de op 1304 meter hoogte gelegen Kolbensattelhütte. Leuk detail van deze route: je kunt met de Kolbensesselbahn of de rodelbaan weer terugkeren naar het beginpunt.

Mountainbiken 

In Oberammergau starten tal van korte en langere mountainbike- en fietsroutes. De routes variëren in moeilijkheidsgraad van licht tot zwaar. Bij de zware tochten moet je pittige hellingen bedwingen. 

Kanoën en kajakken

Bergrivier de Ammer is zeer geschikt voor een tocht per kano of kajak. In het zomerseizoen (vanaf 1 mei tot 15 oktober) is kanoën en kajakken op het riviertje toegestaan, dagelijks tussen 9.00 en 17.30 uur en bij een waterstand van minstens 0,72 m. Wildwaterliefhebbers zullen het stuk tussen Saulgrub en Bad Bayersoien zeker kunnen waarderen.

Paragliden 

Paragliden is dé manier om Oberammergau en de omringende bergen vanuit de lucht te bewonderen. Wil je het eens proberen? Je kunt een vlucht maken vanaf de Laber in Oberammergau en de Hörnle in Bad Kohlgrub. 

 

Tips voor je vakantie in Oberammergau

Oberammergau is niet voor niets geliefd bij toeristen. Er is genoeg te zien en te beleven. Ook bij regenachtig weer hoef je je niet te vervelen. Wij geven graag een aantal tips voor jouw vakantie in Oberammergau:

Passionstheater: het theater waar elke tien jaar de Passiespelen plaatsvinden, maar dat in de tussenliggende jaren ook wordt gebruikt voor opera’s en toneelstukken. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over het theater.

Erlebnisbad Wellenberg in Oberammergau: dit zwembadcomplex is een ware belevenis met binnen- en buitenzwembaden, sauna, natuurbad, speeltuin en beachvolleybalvelden. Je kinderen zullen zich prima vermaken op de twee glijbanen, waarvan er een maar liefst 120 meter lang is. 

Alpine Coaster Oberammergau: een rit van deze 2600 meter lange rodelbaan mag niet ontbreken tijdens je vakantie. Met een vaartje van 40 kilometer per uur suis je door 73 bochten naar het dal. Dankzij het magnetische remsysteem is deze rodelbaan ook geopend als het regent. 

Pilatushaus: in het hart van Oberammergau staat het schilderachtige Pilatushaus. Op de begane grond kun je de kunstenaars aan het werk zien. 

Bij Eiscafé Paradiso, Dorfstrasse 4 in Oberammergau, kun je genieten van heerlijk ambachtelijk ijs in veel verschillende smaken. Geen trek in ijs?  Ze serveren ook echte Italiaanse koffie, diverse soorten gebak en bruschetta.

Uitgelichte accommodaties