Tel.Telefonisch boeken? 0031 53 - 230 36 55

Vakantie Berchtesgaden

Ontdek 1 accommodatie, 0 tips en 0 aanbiedingen.

Vakantie in Berchtesgaden

Berchtesgaden ligt in het uiterste zuidoostelijke puntje van Duitsland aan het riviertje de Berchtesgadener Ache. Het gezellige toeristische stadje telt circa 8000 inwoners en kent een rijke geschiedenis. Berchtesgaden wordt omringd door hoge bergen, zoals de Kehlstein en de Watzmann. Het historische stadje is een prima uitvalsbasis voor een actieve (familie)vakantie in Berchtesgaden en het prachtige Berchtesgadener Land.

 

Actieve zomervakantie in Berchtesgaden

Met het Nationalpark Berchtesgaden om de hoek biedt Berchtesgaden veel mogelijkheden voor een actieve en sportieve zomervakantie. 

Wandelen in Berchtesgaden

Wandelen is een geliefde bezigheid voor de vele toeristen die het gebied bezoeken. Berchtesgaden is een echt wandelparadijs met 240 kilometer aan gemarkeerde en onderhouden wandelpaden. Enkele mooie routes vanuit Berchtesgaden zijn: 

Kehlsteinhaus/Adelaarsnest: een bewegwijzerde wandelroute voert naar het beroemde theehuis op de top van de Kehlstein.

Kneifelspitze: vanaf de Wallfahrtskirche Maria Gern loop je in ongeveer anderhalf uur naar bergrestaurant Paulshütte op de top van de Kneifelspitze.

Emmaus Rundweg: een 3 kilometer lange wandelroute langs de kerken en kapelletjes van Berchtesgaden. 

Mountainbiken in Berchtesgaden

Tussen Königssee, Berchtesgaden, Bad Reichenhall en de Rupertiwinkel bevinden zich maar liefst 25 bewegwijzerde mountainbikeroutes. Dat is meer dan 700 km aan mountainbikepaden. Mountainbikers en sportieve fietsers die niet bang zijn voor een uitdagende klim kunnen hier hun hart ophalen. 

Raften in Berchtesgaden 

De bergriviertjes in de omgeving van Berchtesgaden zijn zeer geschikt om op te raften. Voor de beginnende rafters zijn er eenvoudige routes, de meer geoefende rafters kunnen zich uitleven op de middelzware en zware routes. 

Paragliden in Berchtesgaden

Wil je Berchtesgaden vanuit de lucht bewonderen? Dan is paragliden misschien wel iets voor jou. De steile berghellingen in het Berchtesgadener Land lenen zich er prima voor. De 1.847 meter hoge Jenner wordt vaak als startpunt voor het paragliden gebruikt. 

 

Tips voor je vakantie in Berchtesgaden

Berchtesgaden trekt niet voor niets veel toeristen. Er is genoeg te zien en te beleven. Ook als het weer een keer tegenzit, hoef je je niet te vervelen. Wij geven graag wat tips voor je vakantie in Berchtesgaden:

Marktplein met de Marktbrunnen in Berchtesgaden: een mooi en gezellig plein omringd door fraaie historische panden.

Gasthof Graflhöhe: een bezoek aan dit Gasthof op de Obersalzberg mag niet ontbreken. Geniet van heerlijk eten en een fantastisch uitzicht over het dal en de omliggende bergwereld. Proef ook eens de specialiteit van het huis: de Windbeutel. Neem wel voldoende contant geld mee, want pinnen is hier niet mogelijk. 

Watzmann Therme in Berchtesgaden: binnen- en buitenzwembaden, sauna en wellness in één complex. Je kinderen zullen zich prima vermaken op de 80 meter lange ‘Blackhole’-glijbaan. 

Berchtesgadener Salzbergwerk: neem een kijkje in het binnenste van de zoutberg en leer alles over de zoutwinning.

Königssee: maak een rondvaart over het meer dat door de hoog oprijzende bergwanden wel wat lijkt op een Noors fjord.

Uitgelichte accommodaties

Alpenhotel Kronprinz
Berchtesgaden - Duitsland
Het Alpenhotel Kronprinz in Berchtesgaden wordt omzoomd door weides en imposante bergen. Heerlijk rustig...
v.a. € 69 p.n.p.persoon Bekijken